Dioptrijski ramovi

Ova kompanija nastala je još davne 1986. kada su optičari, inače braća, Lerry i Dennis Leight otvorili svoju prvu optiku na čuvenom Sunset Bulevaru u zapadnom Holivudu, u Kaliforniji i tako ostvarili svoje snove.

Nešto ranije oni su kupili veliki broj kolekcija vintidž naočara, koje su bile proizvedene u SAD-a.Bile su nenoošene, u odličnom stanju i originalnom pakovanju.Braća su kupila ceo plac na kome su zatekli otpremnicu potpisanu imenom  „Oliver Peoples“, za koga su pretpostavili da je prvobitni vlasnik i distributer.Pošto su odlučili da prodaju celu kolekciju u svom maloprodajnom objektu, mislili su da bi bilo u redu da koriste vlasnikovo ime, u njegovu čast.

Lejgtovi  su bili izuzetno zainteresovani za naočare iz perioda od 1940ih – 1960-ih.

Tako da su 1987.godine predstavili kolekciju Oliver Peoples naočara inspirisanu vintidž ramovima, što je bio pravi pogodak, s obzirom da je bila totalno drugačija od futurističkih stilova i geometrijskih oblika koji su bili dominantni 80-ih godina.Ovo je bio pravi rudnik zlata za Lejgtove.

Leri Lejgt se rodio i odrastao u Los Anđelesu, u Kaliforniji.Pošto je tražio priliku koja bi mu omogućila da iskaže svoju kreativnost,na nagovor porodičnog prijatelja, odlučilo je stekne diplomu optičara, a samim tim krene u svet industrije naočara.

Tako je polako sticao iskustvo u dizajnu, prodaji kao i marketingu u vrhunskim optikama, da bi na kraju otvori svoju optiku i osmislio dizajn koji je moderan, poželjan i kvalitetan.

Larijev dizajn i jedinstvena filozofija promenili su kurs optike i uticali na dizajne širom sveta.

Oliver Peoples naočare su ručno izrađene od najkvalitetnijih  materijala.